Retourneren en ruilen

Hoe werkt het als ik iets terug wil sturen?

Mocht het zo zijn dat je toch niet helemaal tevreden bent met de aankoop of als je een product wilt ruilen, dan kun je binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling de overeenkomst herroepen. Nadat je ons op de hoogte hebt gesteld van de herroeping dient u de artikelen uiterlijk binnen 14 dagen terug te sturen. U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. Retour zendenNa de verwerking van jouw retourverzoek, ontvang je een mail met retour instructies. Je kunt ons retourlabel gebruiken voor het retour sturen voor het pakket of de portokosten voldoen bij het PostNL punt.  De dichtstbijzijnde PostNL locatie kun je achterhalen via de locatiewijzer van PostNL.Wij vragen je ervoor te zorgen dat artikelen voor verzending goed worden verpakt. Het liefst in de originele verpakking. Op die manier wordt schade tijdens het transport voorkomen...

Hoe kan ik de retourzending aanbieden?

Nadat je een retouraanvraag gedaan hebt via textiel.com/retour ontvang je direct instructies voor het retourneren van het pakketje. U kunt ons retourlabel op het pakket plakken en het pakket vervolgens aanbieden bij een PostNL punt bij u in de buurt. Het is ook mogelijk met de barcode die u van ons ontvangen heeft een verzendlabel te laten printen (gratis) bij een PostNL pakketpunt naar keuze. De dichtstbijzijnde PostNL locatie kun je achterhalen via de locatiewijzer van PostNL. Wij vragen je ervoor te zorgen dat artikelen voor verzending goed worden verpakt. Het liefst in de originele verpakking. Op die manier wordt schade tijdens het transport voorkomen. Als producten beschadigd zijn of gebruikerssporen vertonen, behouden wij ons het recht de retour te weigeren of de schade in rekening te brengen.

Kan ik een op maat geknipt product omruilen of terugsturen?

Helaas kunnen wij een product dat voor jou op maat is geknipt niet omruilen of terugnemen (zie artikel 10 van onze algemene voorwaarden). Je kunt voor de zekerheid een sample van het product aanvragen. Heb je een klacht over (de werking van) een product? Daarover ontvangen wij graag een mail.

Ik wil een artikel ruilen, kan dat?

Ja, het is mogelijk om een artikel om te ruilen (op maat geknipte producten uitgesloten).  Stuur ons een mail met je ordernummer en het artikel dat je zou willen ruilen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om dit in orde te maken. Over het algemeen hanteren we de volgende werkwijze:1. je retourneert het artikel dat je wilt ruilen;2. je plaatst een nieuwe bestelling voor het artikel dat je daarvoor in de plaats wilt ontvangen. De kosten voor de retour zijn voor eigen rekening.  Let op: zakelijke bestellingen kunnen niet (zonder toestemming) geretourneerd worden. Voor B2B bestellingen gelden andere algemene voorwaarden, waarmee je akkoord gaat bij het plaatsen van je bestelling.

Hoe krijg ik mijn geld terug?

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd. Wij gebruiken voor de terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat jij hebt gebruikt bij het plaatsen van je bestelling. Heb je betaald via Achteraf betalen, Klarna of AfterPay? Dan laten wij hen weten dat de bestelling retour is gekomen.

Wat zijn de kosten voor een retourzending?

Heb je je bedacht? Of wil je toch liever een andere kleur of artikel? Geen probleem. Het retourneren van artikelen is geheel gratis. Via het retourformulier ontvangt u automatisch een gratis retouretiket/barcode om het pakketje te retourneren.

Ik heb een mail gehad over mijn retour, wat houdt de status in?

Hieronder vind je een beknopte toelichting per retour status: Nieuw - Je hebt zojuist een nieuw retourverzoek ingediend via Mijn Account. Je ontvangt deze notificatie ter bevestiging.In behandeling - Wij wachten op de ontvangst van jouw retourzending. Na ontvangst verwerken wij jouw retour. Over de afwikkeling informeren we je via nieuwe updates over de retourstatus.Retour goedgekeurd - Wij hebben jouw retour ontvangen en geconstateerd dat de retourzending volledig en zonder schade is ontvangen. Wij betalen je zo snel mogelijk terug.Artikel(en) gecrediteerd - Je ontvangt een mail met de credit factuur voor de artikelen die zijn teruggestuurd. De terugbetaling vindt plaats op de kaart of rekening waarmee de bestelling is betaald. Afhankelijk van het beleid van jouw bank of kaartuitgever kan het 3 tot 5 dagen duren voordat het bedrag op jouw rekening is bijgeschreven.Verzoek afgewezen - Wij kunnen jouw retour helaas niet verwerken omdat deze in strijd is met ons retourbeleid. Wij informeren...