Retourneren

Mocht het zo zijn dat je toch niet helemaal tevreden bent met de aankoop of als je een product wilt ruilen, dan kun je binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling de overeenkomst herroepen. Nadat je ons op de hoogte hebt gesteld van de herroeping dient u de artikelen uiterlijk binnen 14 dagen terug te sturen. U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Retour zenden
Na de verwerking van jouw retourverzoek, ontvang je een mail met retourinstructies. Je kunt ons retourlabel gebruiken voor het retour sturen voor het pakket of de portokosten voldoen bij het PostNL punt. De retourzending dient door ons ontvangen te zijn binnen de retourtermijn van 14 dagen. Deze termijn gaat lopen nadat je ons op de hoogte hebt gesteld van je herroeping. 
De dichtstbijzijnde PostNL locatie kun je achterhalen via de locatiewijzer van PostNL.

Wij vragen je ervoor te zorgen dat artikelen voor verzending goed worden verpakt. Het liefst in de originele verpakking. Op die manier wordt schade tijdens het transport voorkomen. Als producten beschadigd zijn of gebruikerssporen vertonen, behouden wij ons het recht de retour te weigeren of de schade in rekening te brengen.

Retourprocedure
Binnen 30 dagen na ontvangst van een artikel, kun je ons laten weten dat je de overeenkomst wilt herroepen.

Dit is onze retourprocedure:

1. Vul ons retourformulier in. Klik hier om het retourformulier te openen.

2. Op het moment dat jouw retour verzoek in ons systeem is aangemaakt, ontvang je een mail met instructies voor de retour zending incl retourlabel en/of barcode waarmee de zending bij een PostNL punt kan worden afgegeven. In de mail vind je ook een link naar het retourformulier (PDF). 

3. Je stuurt het pakket retour door deze af te geven bij een PostNL punt. Wij raden je aan het verzendbewijs te bewaren.

4. Zodra wij je retourzending in goede staat hebben ontvangen of als je kunt aantonen dat de retourzending onderweg is, zorgen wij dat je binnen 14 dagen je geld terug ontvangt. Als je slechts een deel van de bestelling retour stuurt, blijven de (eventuele) bezorgkosten voor de levering van kracht. Mocht er iets niet in orde zijn na de ontvangst van je retour, dan nemen we hierover contact met je op.

Omruilen
Het is mogelijk om een artikel om te ruilen, uitgezonderd producten die op maat zijn geknipt. Dit doe je door de artikelen die je wilt terugsturen aan te melden als retour en vervolgens een nieuwe bestelling te plaatsen voor de artikelen die je in plaats daarvan wilt ontvangen.

Geld terug ontvangen
Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd.

Doorgaans handelen wij de retour binnen enkele werkdagen af. Je ontvangt dan direct je geld terug. Wij gebruiken voor de terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat jij hebt gebruikt bij het plaatsen van je bestelling. Heb je betaald via AfterPay? Dan laten wij hen weten dat de bestelling retour is gekomen.

Kosten voor retourzending
De kosten voor de retour zijn voor eigen rekening. Wanneer je gebruik maakt van ons retourlabel betaal je een eigen bijdrage van € 4,95. Het is ook mogelijk om de kosten voor de verzending bij het PostNL punt te voldoen, zij rekenen hiervoor € 6,95.

Retouradres

Textiel.com
Dintel 4
5422VT Gemert